Una història insòlita

Llum profunda és un reportatge musical escenificat per explicar-nos una història insòlita i encara poc coneguda avui en dia: la de la relació entre el ‘beatle’ George Harrison i el savi orientalista mallorquí Joan Mascaró i Fornés.

Tot plegat comença el dia en què George Harrison es troba amb Joan Mascaró i Fornés en un programa televisiu de la BBC. A partir d’aquí s’inicia una amistat epistolar, en la qual Joan Mascaró guiarà Harrison en els camins de la filosofia oriental.

Aquesta trobada canviarà la història del món, ja que tindrà una gran repercussió en l’expansió de l’orientalisme a Occident i el moviment hippie. 

Amb una posada d’escena molt senzilla, Mariona Forteza ens explica la peripècia humana d’aquests dos personatges, amb les seves virtuts i contradiccions. Que ens mostren que les grans propostes espirituals de la nostra època no han de sorgir necessàriament del puritanisme ni del fanatisme. 

Durant l’espectacle, Mariona Forteza interpreta peces del cançoner popular de Mallorca, que esdevenen el contrapunt emocional de la història. 

Text i cançons

Mariona Forteza

Direcció i il·luminació

Carlos Garrido Torres

Idioma

Disponible en català o castellà

Vestuari

Lourdes Erroz